BENVINGUDES AL PUNT OMNIA JIS ARRELS DEL BARRI DE LA TORRASSA….

 

Inaugurem bloc al maig del 2008, però venim de lluny, i el nostre Punt ja té més de 10 anys al barri.

Òmnia és una paraula que en llatí significa tots i totes…Així que el nostre Punt – com la resta de 120 punts Òmnia distribuïts per tota Catalunya – ofereix accés públic i gratuït a Internet, i tallers de formació bàsica en les anomenades TIC (Tecnologies de la Informació i Coneixement). L’especialitat de la casa és la formació des de zero, dirigida a persones que mai han tocat un ordinador. Això de la “informàtica” és més fàcil del que et penses i al Punt Omnia tens l’oportunitat de comprovar-ho: adaptant a la nostra quotidianitat l’entorn de les -ja no tan noves- tecnologies . Hi ha 2 tipus d’espais diferenciats: els espais Formatius (Tallers i Grups de Treball) i els espais d’Aula Lliure (consultes, proveïment de programari lliure, actualitzacions i petites reparacions, etc.).

Sobretot, mentre aprenem, mirem de passar-nos-ho bé i de crear plegats quelcom que contribueixi a enriquir les nostres vides i la del nostre barri! El Punt Omnia Jis-Arrels és, doncs, un lloc de trobada a la Torrassa i barris veïns de L’Hospitalet: actualment pots participar en la realització de la revista local Els Nostres Barris, en l’exposició vídeo-fotogràfica permanent El Mosaic del Barri, i en els diversos grups de Memòria Històrica i Blocs associatius.

Absolutament tothom pot accedir a Òmnia: qualsevol edat, sexe o procedència. Només és necessària una condició: el bon humor. Un Punt Òmnia és una comunitat d’aprenentatge: funciona l’ajuda mútua: l’aprenentatge i ritme es comparteixen i el paper de “professor@” és intercanviable: els dinamitzador@s que trobaràs al Punt som educadores que acompanyem en el viatge.

…Benvinguts i benvingudes! Ens veiem al Punt Òmnia de La Torrassa! Tu tens tant la primera com la última paraula ;)!

 

Descripció

Què fem? El que podem i ens deixen, és a dir, el que qualsevol Punt Omnia: posar a disposició de la gent del barri espais de formació gratuïta i de lliure accés a Internet. Tractar de que tota la riquesa humana i energies que es (re)troben en el Punt no es perdin i retornin al barri. Tot mirant de passar-nos-ho bé i de crear alguna cosa pròpia de la qual sentir-nos orgullos@s!…

Els espais formatius són de diferents nivells, adaptant-se a la realitat social dels veïn/es del territori: des de l’alfabetització tecnològica més bàsica (partint de 0, és a dir, persones que mai o gairebé mai han tocat un ordinador), fins a espais formatius basats en la publicació a Internet i la familiarització amb l’ús de l’anomenada Web 2.0. Tots els espais formatius són gratuïts.

Els espais de lliure accés, són el que el seu nom indica i no precissen d’inscripció prèvia. Permeten un ús del Punt Omnia més còmode a persones usuàries que no poden comprometre’s amb la programació d’un curs.

Al Punt Òmnia Jis/Arrels es treballa amb activitats transversals al llarg del curs, tractant de posar en relació a tots els grups a través d’activitats comunes, col.laboratives i lligades a la història i actualitat del barri. Des del Punt Òmnia Jis/Arrels tractem de teixir xarxes amb les persones (alumnes-veïns usuari/es), en estreta relació amb el propi teixit associatiu del barri. Una d’aquestes activitats transversals és l’edició de la revista Els Nostres Barris. Com també ho és,  la línia de treball Memòria de Barri.

Al Punt Òmnia Jis/Arrels es pretén que siguin les persones usuàries les que s’organitzin voluntàriament com a Grups d’Intercanvi de Coneixements entre Iguals, i comparteixin els seus sabers, adoptant el paper (rotatiu i intercanviable) de transmissor/a de coneixements. Organitzem alguna d’aquestes demostracions sota el nom de Tastets programats al llarg del curs. Per a més informació, us remetem al nostre Bloc.

Aquesta metodologia ens va valdre l’any 2011 el reconeixement del premi Eliseu Colomer (premi al foment del voluntariat otorgat per la Generalitat de Catalunya), premiant el projecte persentat sota el nom “Teixint i Multiplicant Xarxes: Inclusió i Participació Social a través de les TIC”, veritable ‘full de ruta’ del Punt Òmnia Jis-Arrels des de fa 5 anys.

El Punt Òmnia Jis/Arrels treballa en xarxa amb la resta de Punts Òmnia pròxims al territori, tant al propi barri com a nivell de ciutat de l’Hospitalet, formant part de la Blogl’Hosfera i participant de les diverses activitats tant virtuals com presencials, organitzades amb la resta de Punts Omnia de l’Hospitalet, i compartides amb veïns i veïnes de diferents barris de l’Hospitalet.

Espais a la web:

https://puntomniajisarrels.wordpress.com

http://memoriadebarrilatorrassa.blogspot.com

http://revistaelsnostresbarris.blogspot.com

http://bloglhosfera.wordpress.com

http://lhpostals.blogspot.com.es

Horari

De dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores.

De dilluns a dimecres de 16:00 a 20:00 hores.

Una resposta to “Qui som”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s