Benvingudes al Punt Òmnia Jis-Arrels, de nou!

Encetem aquest setembre 2021 amb un retorn de les activitats formatives presencials, que començaran a partir del proper 20 de setembre amb grups reduïts de 6 persones (capacitat màxima de l’aforament permès a la nostra sala).

Els espais formatius es distribuiran al llarg de la setmana i podreu consultar-los amb més detall a l’horari del Punt. Des de Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc-Aprèn RECordant dels dilluns; passant pels tallers d’introducció i aprofundiment d’OfimàTICa; fins als espais TIC entre Dones i Connectades dels dimecres; passant per l’espai Multimèdia-Edició de vídeo i d’imatge; passant pels espais Mòbils TV i més Blocaires de dimarts i dijous.

Atenció, que aquest setembre inaugurem a les tardes la segona edició del curs Món Maker: Disseny i impressió 3D, que de la mà del Pedro ens iniciarà en el disseny 3D i en la impressió del patrimoni del nostre barri. Aquesta formació començarà el dimecres 6 d’octubre. Les persones interessades podeu inscriure-us a partir d’avui mateix, contactant amb el Punt Òmnia.

Totes les activitats seran presencials sense menystenir el format virtual quan aquest segui necessari i ens faciliti un aforament més gran, així que continuarem programant la nostra sèrie monogràfica de Tastets en Línia, on les veïnes sou les expertes intercanviant coneixements entre iguals. A la nostra sala del Jitsi,)!

El Punt Òmnia també oferirà atenció individualitzada quan es requereixi. Tres són els tipus d’espai previstos que comptaran amb aquest tipus d’atenció: l’Espai EsTIC x Feina, que oferirà acompanyament en el procés de recerca de feina; l’Espai Suport TIC Tràmits, que oferirà acompanyament en la gestió digital dels tràmits electrònics i l’Espai LABoraTIC de les tardes. La gestió dels tràmits electrònics com els relacionats amb LaMevaSalut, han esdevingut imprescindibles. Així que reforçarem el kit de les aplicacions bàsiques. I com no, continuarem barallant-nos amb la selva de l’administració electrònica amb les seves situacions surrealistes i de col.lapse dels serveis més bàsics, denunciant aquestes situacions.

Aquest curs que inaugurem, en tenim moltes ganes de fer sortides a l’exterior, així que ja anirem anunciant les activitats que realitzarem al carrer, aprofitant,explorant i reivindicant els nostres espais públics. Visites a exposicions, parcs públics, rutes pels nostres barris i el que ens vingui més de gust. Aquest curs esperem recuperar en medi obert el retrobament amb les nostres companyes de la BlogLHosfera, compartint activitats en comú amb les nostres veïnes dels diferents barris de l’Hospitalet.

El Punt preveurà espais formatius en línia que ja anunciarem en un futur, però de moment, juguem al tot presencial. El que sí que farem és utilitzar un model híbrid i combinar presencialment certs contactes en línia amb les persones que així ho desitgin i que no puguin desplaçar-se al Punt. De la mateixa manera, continuarem farcint entre totes els espais posats en marxa: diversos canals de vídeo i altres espais. Continuarem també explorant les possibilitats que ens ofereixen les pissarres virtuals per compartir els nostres treballs, com els recents Padlets. Espais per nodrir amb els treballs encetats i en permanent construcció: com la sèrie RECords.

Ganes de retrobar-nos i veure’ns les cares presencialment de nou, per celebrar-nos. …Celebrar-nos i explicar-nos, compartir.nos i fer més força juntes. I recordar, permanentment, que la tecnologia està al nostre servei i no al revés, que està per fer-nos la vida més fàcil i no per complicar-nos-la i en definitiva, per fer juntes -solidària i sobiranament- un món millor i sempre millorable.

Així que: salut i barris!