.

….

La nostra veïna Encarna Cuadripani li ha fet avui un homenatge al seu pare: mestre vidrier del barri de la Torrassa. Aquest ha estat el segon Tastet d’hivern en línia d’enguany, un Tastet compartint memòria dels nostres barris i dels seus tallers vinculats a oficis artesans, malauradament, avui dia desapareguts.

L’Encarna ens ha llegit un escrit que ha començat a fer i que pròximament publicarà, el que ha donat peu a intercanviar records entre les veïnes presents, viatjant una mica a un passat no tant llunyà. El vidre és una matèria fràgil, igual que la memòria però del tot resistents))

La família Cuadripani va començar obrint un petit taller de vidre al barri de la Torrassa, en un primer moment al carrer Boada (actual carrer Mossèn Busquets) número 36, fins que més tard va treslladar-se al carrer Llobregat, 77. En un inici treballaven per a hospitals i laboratoris, fins que van dedicar-se a l’artesania decorativa fabricant tota mena d’objectes preciosos que encara llueixen en alguna de les cases del barri.

El mestre artesà Cuadripani i la seva família, van ser els primers vidriers en fabricar boles de vidre de nadal amb nitrat de plata i van ser els inventors de les satrilleres anti goteig, tot i que no van registrar la patent, cosa que sí van fer uns altres copiant la seva idea.

Molts són els comerços i activitats avui dia desaparegudes als nostres barris, així que durant la sessió s’ha recordat també a les modistes i les pastisseries que hi havia. L’artesania i l’excel.lència han estat substituïdes per la producció industrial i a l’engròs; i al nostres paisatge proliferen més forns que mai sota franquícia, però amb els pastissos congelats.

Salut i barris!

#postalspostconfinament