Benvingudes al Punt Òmnia Jis-Arrels, de nou!)…

Els espais formatius es distribuiran al llarg de la setmana i podreu consultar-los amb més detall a l’horari del Punt. Des de Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc-Aprèn RECordant dels dilluns; passant pels tallers de introducció i aprofundiment d’OfimàTICa; fins als espais TIC entre Dones i Connectades dels dimecres; passant per l’espai Multimèdia-Edició de vídeo i d’imatge; passant pels espais Mòbils i més Blocaires de dijous, i atenció, que tenim novetat aquest any: obrim Espai Món-Maker per treballar el projecte ‘Makers a la Torrassa: El barri en 3D’ (ja us parlarem ben aviat però més endavant, d’aquesta apassionant història).

Espais formatius en línia (via videotrucada i videoconferència a través de Jitsi, principalment)  i en format presencial. Utilitzem un model híbrid i combinem presencialment el contacte en línia amb les persones que no poden connectar-se des de casa. Aquest any 2021 continuarem farcint entre totes els espais posats en marxa durant el confinament, com el nou canal de vídeo, amb part de les vostres videocreacions més gastronòmiques i donarem continuïtat als espais de sempre associats al Punt Òmnia i els seus projectes: diversos canals de vídeo i altres espais. Continuarem també explorant les possibilitats que ens ofereixen les pissarres virtuals per compartir els nostres treballs, com els recents Padlets. I tenim previst inaugurar la programació dels nous Tastets del 2021 (sessions d’intercanvi de coneixements entre iguals), per primera vegada completament en línia -les circumstàncies s’imposen-.

Paral.lelament, el Punt oferirà atenció individualitzada que gestionarà a través de les cites prèvies. Tres són els tipus d’espai previstos que comptaran amb aquest tipus d’atenció: l’Espai EsTIC x Feina, que oferirà acompanyament en el procés de recerca de feina; l’Espai Suport TIC Tràmits, que oferirà acompanyament en la gestió digital dels teus tràmits electrònics i l’Espai de Reforç comunitari, que equival al que abans de la Covid 19 eren les Aules o Espais Lliures al Punt Òmnia, però amb les actuals circumstàncies aquests espais màgics de calaix de sastre hauran de reservar-se amb cita prèvia fins que el panorama canviï.

La gestió dels tràmits electrònics com els relacionats amb LaMevaSalut, han esdevingut imprescindibles. Així que reforçarem el kit de les aplicacions bàsiques. I com no, continuarem barallant-nos amb la selva de l’administració electrònica amb les seves situacions surrealistes i de col.lapse dels serveis més bàsics, denunciant aquestes situacions.

Com sempre, la prioritat humana continua sent la mateixa: celebrar-nos i explicar-nos, compartir.nos i fer més força juntes. I recordar, permanentment, que la tecnologia està al nostre servei i no al revés, que està per fer-nos la vida més fàcil i no per complicar-nos-la i en definitiva, per fer juntes -solidària i sobiranament- un món millor i sempre millorable.

Així que, salut i barris!