Èxit de caliu a la presentació sobre la Maternitat d’Elna, Argelers i  Colliure realitzada aquest matí per la nostra veïna Regina Granel, dins de la programació del darrer ‘Tastet: Intercanvi de Coneixements entre Iguals‘ de l’any 2018.

La sessió estava programada dins de l’espai que ocupa habitualment el Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc al Punt Òmnia, comptant amb la totalitat de les seves integrants. La Regina ha presentat un vídeo amb fotografies seleccionades de la jornada que va tenir lloc el 28 de novembre, recordem que dintre de la Setmana de la Solidaritat a l’Hospitalet organitzada per l’Espai de Ciutadania, on un grup de veïn@s de la ciutat va anar a visitar la Maternitat d’Elna, la platja d’Argelers i el poble de Cotlliure.

Durant aquest Tastet, la Regina ens ha retornat un trosset d’aquella emotiva visita: A banda de projectar-se el vídeo s’han llegit també un parell de cròniques elaborades per la Regina i la Maria, les dos veïnes torrassenques que van participar d’aquesta visita, intercalant la seva lectura amb poesies del poeta Antonio Machado.

La cloenda d’aquest Tastet ha estat amb un debat sobre la importància de preservar la memòria històrica: visibilitzar-la i no contribuir a silenciar-la ni a la seva dissolució. Resistències quotidianes a l’abast de tothom)

Moltes gràcies!

…Podreu llegir les seves cròniques a partir de la pròxima setmana al bloc de la revista Els Nostres Barris: http://elsnostresbarris.blogspot.com.es

cartell TASTET DE 2018 HIVERN REGINA